Tohtoročné Vianočné vystúpenie nášho folklórneho súboru.

FS SENIOR JÁNOŠÍK SVIT
Prejsť na obsah

Tohtoročné Vianočné vystúpenie nášho folklórneho súboru.

FS SENIOR Jánošík Svit o.z.
Uverejnený podľa Vladimír Lacko v Články · Pondelok 04 Dec 2023
 
Tohtoročné Vianočné vystúpenie nášho folklórneho súboru v meste Svit bola udalosť plná radosti, farieb a tradícií, ktoré priniesli do sŕdc divákov teplý pocit vianočnej atmosféry. Toto vystúpenie nebolo len obyčajným predstavením, ale aj oslavou kultúry a dedičstva, ktoré sa prenáša z generácie na generáciu.
 
Vianočné obdobie je časom zázrakov a radosti, kedy sa rodiny a komunity spájajú na oslavu lásky a tradícií. V tomto kontexte náš folklórny súbor priniesol na javisko vianočné zvyky a rituály od Lucie až do Vianoc.
                        
Divákov sme zaujali našimi kostýmami a tradičnými odevami. Tieto pestré a detailne zdobené kostýmy odrážajú bohatstvo našej kultúry a histórie. Tanec „Na Luciu“, ktorý sprevádzali kostýmy čertov, je ako živý obraz, ktorý oživuje príbehy z minulosti, zanechávajúc dojem na publikum.
 
Členovia nášho súboru v Betlehemskej hre s nadšením a oddanosťou prinášali na pódium vianočné piesne  a symboliku, ktoré rozžiarili scénu a napĺňali srdcia divákov radosťou a očakávaním prichádzajúcich sviatkov.
 
Vystúpenie nášho folklórneho súboru bolo aj príležitosťou na pripomenutie si dôležitosti udržiavania a prenášania tradícií na budúce generácie, ale aj živým príkladom toho, ako kultúrne dedičstvo pretrváva a oživuje sa.
 


ÚDAJE
IČO: 54466041
Bankové spojenie: SLSP
Účet: SK75 0900 0000 0051 8971 8552
POŠTOVÁ  ADRESA
FS SENIOR Jánošík Svit o.z.
P.Jilemnického 298/12, 059 21 Svit
FS SENIOR Jánošík Svit
2024
Návrat na obsah